keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Sali kotona

Muistan kuulleeni paljon tarinoita siitä miten vaikeaa treenaaminen äitinä on ennen kuin sain lapseni. Tuolloin ihmettelin kovasti, että mikä voi tehdä asian niin vaikeaksi ja ihmettelen osittain edelleen. Haastavampaa on tietysti löytää aikaa treenaamiseen. Riippuu perheestä sekin miten haasteellista ajan löytyminen on vai sujuuko kaikki kuten mamma haluaa heh. Meidän perheessä mies on päivät töissä iltaan asti ja olen itse lapsen kanssa kotona. Mieheni työaikojen takia en voi luottaa siihen, että saan kaikki treenini tehtyä salilla tai ylipäätään ollessani yksin.

Meillä on yksi lapsi ja pääsen helpommalla kuin monilapsiset perheet, ainakin luulen. Yhden kanssa mennään yhtä rytmiä. Jos haluan varmasti treenata jonakin päivänä, on sen tapahduttava päivän aikana. Tällä hetkellä pojalla ei ole fiiliksiä jäädä kuntosalin lapsiparkkiin (damn!), joten on keksittävä muuta. Parasta aikaa ovat siis päikkäriajat, jolloin ehdin hyvin treenin, suihkun ja syönnin ennen kun poika herää. En kyllä tosiaan uhraa tätä jokapäiväistä omaa hetkeäni treenille, mutta pari kertaa viikossa sen mieluusti teen. Mahdollista olisi myös treenailla aamulla kukonlaulun aikaan, mutta ei ole mun keholleni sopivaa nuo aikaiset aamut. Myös myöhäiset illat tahdon mieluiten puuhailla muuta.

Miten sitten treenaan... 1,5 vuotiaani kanssa en tee enää vaunulenkkejä niinkuin silloin kun hän oli vauva. Se olikin parasta liikuntaa mitä synnytyksen jälkeen oli, pitkät vaunulenkit ah! Silloin ei tehnyt mieli revitellä kunnolla vaan aloitella rauhallisesti. Toisin kuin nyt. Nyt pojan nukkuessa päiväunia saatan siis perustaa salin olohuoneeseen. Kahvakuulailen tai vedän Body Jam/Body Combat tunnin virtuaalisesti suoraan olohuoneessani. Tämä vaatii kyllä viitteliäisyyttä ja taitoa rajata kotityöt pois silmistä treenin ajaksi. Vinkkini kotitreenailuun voisi olla:

- valitse aika, jolloin ei ole kiire minnekään ja tiedät saavasi treenata loppuun
- pue treenivaatteet päälle niinkuin menisit salille
- varaa vesipullo ettei tarvitse juosta keittiössä juomassa
- keskity treeniin kuten olisit salilla
- treenaa sitä mistä todella pidät

Tietysti viikolla minulla on mahdollista piipahtaa lenkillä tai kerran pari salillakin. Nämä mahdollisuudet riippuu paljon viikosta ja päivästä. Kaikkien näiden kombo toimii itselläni tähän elämäntilanteeseen nyt parhaiten (ehkä siis syön sanani treeniajan löytymisen vaikeudesta kun palaan työelämään takaisin). Pyrin saamaan liikuntaa 6 tuntia viikkoon eli tunti päivässä ja yksi vapaapäivä. Sen saavuttaminen pienellä viitteliäisyydellä kyllä onnistuu helposti. Treenaaminen on siis paljon itsestä kiinni. Jostain siivoamisesta tai muusta on aina luovuttava jos kotona treenailee. Tämä kuitenkin aina helppo ja ilmainenkin mahdollisuus niille, joilla on haasteita päästä itsekseen treenailemaan.

Tuo kuvan kahvakuula on onnettoman pieni isoille lihaksille. Ehkä pukki tuo painavemman, vink!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti